Don Q Signature Release 2009 49% 0.7L (holá láhev)
Don Q Single Barrel, 2009 je nejnovější ukázkou typického procesu zrání v jednom sudu. Tato várka výjimečného portorického rumu byla vybrána v roce 2009 z vybraných rodinných zásob nejkvalitnějších rumů a uložena do vypálených sudů z amerického dubu až do lahvování v roce 2019. Je precizně vyzrálý, světlý, zlatě zabarvený rum, který je jednoduše jedinečný. Nejlépe si ho vychutnáte čistý.
Tak jako Don Quijote představuje hledání dokonalého světa, jeho jmenovec Don Q reprezentuje cestu za dokonalým rumem. Portoriko je celosvětově známé jako rodiště těch nejkvalitnějších rumů - a rodina Serrallés se jejich zdokonalování věnuje už po šest generací. Ochutnejte ostrý Don Q Spiced, dvakrát zrající blend rumů Sherry Cask Finish nebo jedinečný vintage Don Q Single Barrel 2009. Všechny s příjemným pocitem, že při jejich výrobě byl brán ohled (mimo jejich vytříbené chuti) i na životní prostředí.
Portoriko bývá leckdy zastíněno známějšími rumovými velmocemi jako jsou Barbados nebo Jamajka - a přitom právě Portoriko je dnes největším producentem karibských rumů na světě. Nejdéle, od roku 1865, je vznešené umění výroby těch nejvytříbenějších rumů pěstováno v Destillería Serrallés, v samém rodišti portorického rumu.
Příběh Serrallés se začal psát v roce 1865 na cukrové plantáži Hacienda Mercedita u města Ponce na jižním pobřeží Portorika. V tomto roce zde Don Juan Serrallés, syn španělských imigrantů, vyrobil prvních pár soudků rumu v copper still dovezené z Francie. Značku Don Q představil Serallés v roce 1934, krátce po konci prohibice.
Dnes je lihovar Serrallés význačný nejen produkcí kvalitních portorických rumů, ale také nadšením a časem investovanými do přeměny na jeden z nejvíce environmentálně zodpovědných lihovarů v oboru.
Značka se jmenuje podle Dona Quijota - tak jako Don Quijote představuje hledání dokonalého světa, Don Q reprezentuje cestu za dokonalým rumem. Dnes je premiovou exportní značkou a také nejprodávanějším rumem v Portoriku.
Rum od Serallés patří mezi širší skupinu rumů, které spojuje takzvaně španělské dědictví. Jejich společnými znaky jsou například poměrně krátká fermentace, využití vyšlechtěných kvasinek, column destilace nebo mísení lehčích a těžších rumů.
V současnosti je výroba v lihovaru Serrallés charakteristická systémem mnohočetné destilace a filtrací aktivním uhlíkem, jejichž výsledkem je čistý a ryzí rum. Řemeslné umění zrání v sudech z amerického bílého dubu a pečlivé míchání jsou výhradními recepty rodiny Serrallés a byly zdokonalovány úsilím šesti generací. Umění míchání těch nejlepších rumů v tom správném prostředí, místě a čase zaručuje stabilně kvalitní výsledky - portfolio prémiových rumů s osobitým aroma a dokonalou vyvážeností.
K tomu přispívá i použití vody z Río Inabón - na jejíž využívání má rodina Serallés výhradní právo. Melasu Serallés dováží z Dominikánské republiky a Guatemaly.
Lihovar Serrallés si vedle výjimečné kvality svých produktů zakládá také na environmentálně odpovědném přístupu k produkci a využití obnovitelných energií a je jedním z nejekologičtějších výrobců lihovin na světě - hlavně díky inovativnímu nakládání s odpadní vodou, energetické efektivnosti a redukci emisí.
Kód | Kód: 1511571 |
---|---|
Kategorie: | Destiláty |
Objem: | 0,7 l |
Země původu: | Portoriko |
Druh destilátu: | Rum |
Obsah alkoholu: | 49 % |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.